Our Speaker

Mr. SURAJ RAO

Controller and Company Director of ETG

RAW CASHEW NUT QUALITY FORUM (DIỄN ĐÀN CHẤT LƯỢNG ĐIỀU THÔ NHẬP KHẨU)
Time: from 9:00 AM - 11:30 AM of Sunday, October 07, 2018
Venue: Convention Centre of Vinpearl Halong Bay Resort (Ball room)

Mr. Suraj Rao is Controller and Company Director of ETG, one of the world leading raw cashew nut traders.

Founded in Kenya in 1967, ETG has emerged as one of Africa’s largest Agricultural Conglomerates. ETG’s footprint expands across sub-Saharan Africa, North America, Europe, the Middle East and South East Asian countries.

Suraj Rao has over 18 years of experience in commodity trading. He has held responsible positions in various commodity trading multinationals and has gained substantial experience in the field of agri-commodities.

He has been based in Abidjan, Ivory Coast for more than 15 years and has witnessed and participated in the tremendous growth of the region as a cashew exporting geography.

Suraj Rao has a deep understanding of the cashew supply chain and the trends in the West African cashew industry. He is also the 2nd Vice President of the Association des Exportateurs de Cajou en Cote D’Ivoire (AEC-CI) and is a regular contributor to the policies of the cashew Industry in Ivory Coast.

Ông Suraj Rao là Giám đốc điều hành của ETG, một trong những tập đoàn kinh doanh điều thô hàng đầu thế giới.

Được thành lập ở Kenya vào năm 1967, ETG nổi lên là một trong những tập đoàn nông nghiệp lớn nhất châu Phi. Hoạt động của ETG mở rộng qua các tiểu vùng Sahara ở châu Phi, Bắc Mỹ, châu Âu, Trung Đông và các nước Đông Nam Á.

Suraj có hơn 18 năm kinh nghiệm kinh doanh hàng hoá quốc tế. Ông đã giữ nhiều trọng trách quan trọng trong các tập đoàn đa quốc gia kinh doanh hàng hoá khác nhau và đã có nhiều năm kinh nghiệm trong lĩnh vực nông sản.

Suraj Rao sinh sống tại Tp. Abidjan, Cote d’Ivoire trong hơn 15 năm qua; ông đã đã tham gia và chứng kiến sự phát triển mạnh mẽ của khu vực như một trong những trung tâm xuất khẩu điều quan trọng của thế giới.

Suraj Rao có hiểu biết sâu sắc về chuỗi cung ứng hạt điều và các xu hướng phát triển của ngành điều Tây Phi. Ông cũng là Phó Chủ tịch thứ hai của Hiệp hội các nhà xuất khẩu điều Cote D’Ivoire (AEC-CI) và là thường xuyên đóng góp các cơ chế, chính sách góp phần hỗ trợ và phát triển ngành điều ở Bờ Biển Ngà.

Programme